Prenataal

Proficiat met je zwangerschap!

Tijdens de zwangerschap kan je een kennismakingsgesprek aanvragen. Ik help je verder met al je vragen rond zwangerschap en bevalling. Deze eerste kennismaking duurt min 1 uur zodat ik uitgebreid al je vragen kan beantwoorden.

Enkele medische controles worden ook uitgevoerd. Ik luister naar de foetale harttonen, bloeddrukcontrole en urinecontrole,… Al deze gegevens worden nauwkeurig bijgehouden in mijn eigen dossier en in jouw zwangerschapsboekje.

Dit zwangerschapboekje neem je ook mee op controle bij de gynaecoloog/huisarts. Zo wordt jouw zwangerschap nauwkeurig opgevolgd. Het eerste huisbezoek plan ik meestal pas vanaf 12 weken zwangerschap. Na het eerste huisbezoek bekijken we samen verder wat je wensen zijn.

12 huisbezoeken bij de vroedvrouw zijn terugbetaald door je mutualiteit.

7

Bevalling

Thuisbevallingen doe ik niet.
Daarvoor verwijs ik u graag door naar mijn collega’s op de site www.vbov.be

7

Postnataal

Na de geboorte bied ik de nodige medische zorg aan de mama en baby

Verder probeer ik veel uitleg en informatie te geven rond al jullie vragen en problemen. Zodat jullie een goede start kunnen maken in deze nieuwe periode.

Normaal ziekenhuisverblijf geeft je recht op 10 huisbezoeken door de vroedvrouw.

Kort ziekenhuisverblijf geeft je recht op 16 huisbezoeken, waarvan de eerste 6 aansluitend op de bevalling.

Deze huisbezoeken zijn zonder medisch voorschrift en binnen het 1ste levensjaar van jullie kindje.

Bij de mama

bloeddruk, bloedverlies, stand van de baarmoeder, mogelijk hechtingen verwijderen bij een keizersnede, genezing van de knip of scheurtje opvolgen, een babbeltje over het moederschap,…

Bij de baby

het gewicht, het opvolgen van de borst-of flesvoeding, het slaappatroon, de navel, de temperatuur, de hielprik wordt gedaan indien dit nog niet gebeurd is, opvolgen van de kleur (geelzucht baby), hulp bij het badje, …

p

Praktisch

Ik werk via derdebetalingsregeling. Dit betekent dat de betaling met het ziekenfonds wordt geregeld. Ik heb enkel een klevertje nodig van uw mutualiteit.

Ik ben geconventioneerd, dus ik werk met de vaste tarieven van het RIZIV.

 Het enige dat door u betaald zal worden, is een éénmalige dossierskost van 25euro. Hierin zit de kostprijs van onze administratie, materiaal, verplaatsing binnen Mechelen.

7

Collega’s

Om een permanente zorgverlening te kunnen bieden werk ik samen met enkele collega’s van Mechelen.

 Het Vroedvrouwen Team Mechelen is ontstaan om jullie een ruimer aanbod te bieden voor Mechelen en omgeving. Blijf op de hoogte van alle cursussen en workshops via onze website. Tijdens verlofperiodes kan je steeds op iemand van ons team rekenen. Zo dragen we ook het Good Practice Label dat staat voor kwaliteitsvolle zorg.

Maak kennis met mijn lieve collega’s: www.vroedvrouwenteammechelen.be